Bezig met laden...
Filteren

Afghaanse tapijten

Wol is zonder twijfel het meest gebruikte materiaal om vloerkleden te maken. Al sinds dat de allereerste vloerkleden werden geknoopt, is het gebruik van wol een van de meest gekozen en gewilde materialen. Naast dat wol een natuurlijke materiaal is, heeft het ook de eigenschap om gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. Wol is een erg duurzaam materiaal en perfect bestand tegen slijtage. Daarnaast, is wol van nature vuil afstotend. Handgeknoopte Oosterse tapijten zijn erg gewild en populair. Elk tapijt staat voor traditie, vakmanschap en geschiedenis. Zo heeft elk stam, haar eigen manier van knopen en het gebruik van patronen. Afghaanse vloerkleden hieronder zijn recentelijk met de hand geknoopt. Dit zijn geen vintage vloerkleden, maar een nieuwe handgeknoopt vloerkleed. Afghaans tapijten zijn gemaakt van wol op traditionele Afghaanse wijze. Bij deze Afghaanse vloerkleden hebben ze gebruik gemaakt van een manier van knopen, op basis van het gebied waar het wordt geknoopt. Zo heeft elke regio haar eigen manier van knopen en gebruik van patronen.


Afghaanse tapijten

Zoals meerdere oosterse landen, heeft Afghanistan ook veel verschillende soorten tapijten. Daarnaast, heeft de Afghaanse tapijt een welverdiende, goede reputatie. De Afghaanse tapijten zijn misschien wel het meest bekend van alle producten binnen Afghanistan. De tapijten staan bekend om hun hoge kwaliteit en de bijzondere vakmanschap. Afghanistan kent veel stemmen binnen haar eigen grenzen en vaak heeft een eigenstam of regio ook haar eigen manier van knopen. Zo kunnen er veel verschillende Afghaanse tapijten met verschillende patronen en kleuren te zien zijn, dit verschilt uiteraard per regio. De Afghaanse vloerkleden die wij in onze collectie hebben zijn allemaal op traditionele wijze geknoopt en worden allemaal in Afghanistan geweven of geknoopt en hiernaartoe geïmporteerd! 

Reinigen van een Afghaanse tapijt

Afghaanse tapijten zijn vaak met de hand geknoopt of geweven van wol. Wol is erg gewild voor vloerkleden aangezien wol erg duurzaam en sterk is om Afghaanse tapijten van te maken. Zo kan het natuurlijk voorkomen dat er vlekken op je mooie tapijt komt, door er eten of drinken op te laten vallen.