Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ourain vloerkleed of tapijt kopen? Deze soort berber vloerkleden zijn afkomstig uit Marokko, met de hand geknoopt en gemaakt van 100% wol. De Asymetrische patronen op een ivoorwitte achtergrond zijn kenmerkend voor Beni Ouarain vloerkleden. Bij Rozenkelim.nl vindt u een ruim assortiment met unieke Beni Ouarain kleden maar u kunt ook een kleed op maat laten maken. Bekijk het aanbod hieronder of kom langs in onze showroom!


Geen producten gevonden voor deze selectie.

Beni Ouarain vloerkleden

De Beni Ouarain vloerkleden komen uit het atlasgebergte in Marokko. Ze kenmerken zich door veelal asymmetrische patronen op een ivoor witte achtergrond. De Berber vloerkleden worden door de vrouwen zelf geknoopt. Omdat de winters in dit deel van Marokko erg streng kunnen zijn, zijn de kleden vrij dik. De originele Beni Ouarain kleden zijn altijd aan een kant afgewerkt met franjes. Als de vrouwen beginnen met knopen zetten ze eerst een begin vast aan weefgetouw, als ze klaar zijn maken ze aan het einde mooie franjes.

Beni Ouarain kleed op maat

De meeste Beni Ouarain kleden die u bij ons vindt zijn vintage vloerkleden die tussen de 20 en 80 jaar oud zijn. Gelukkig bestaat de prachtige traditie van het maken van Beni Ouarain kkleden en tapijten nog steeds. Daarom is maatwerk ook mogelijk. Geef ons uw wensen door en wij laten vervolgens het Beni Ouarain kleed naar uw wensen knopen. Op onze maatwerk pagina kunt u hier meer over lezen.

Bij maatwerk is het dus mogelijk om specifieke wensen op te geven. Er kan dan afgeweken worden van de traditionele kleuren, ivoorwit en zwart bruin. Uiteraard kan ook het gewenste patroon voor uw Beni Ourain tapijt worden opgegeven. Ook kan er dan voor gekozen worden om de franjes wel aan beide zijden te laten maken. Zelfs een rond Beni Ouarain vloerkleed maken is mogelijk.

Paspoort bij uw Beni Ourain vloerkleed

Omdat de Beni Ourain kleden met de hand zijn gemaakt zijn alle exemplaren uniek. U krijgt daarom bij ons een paspoort bij uw vloerkleed. Hierop staat allerlei informatie over de geschiedenis van het kleed, zoals de herkomst en de leeftijd.

Naast een paspoort biedt Rozenkelim nog meer voordelen. Bestelt u uw Beni Ourain kleed bij Rozenkelim.nl? Dan profiteert u onder andere van gratis verzending boven de € 100,00, een snelle levering en achteraf betalen is mogelijk!