Berber vloerkleden en tapijten

Berber vloerkleed of tapijt kopen? Onze Berber vloerkleden zijn exclusieve authentieke tapijten van 100% wol. Ze zijn afkomstig uit Marokko en met de hand gemaakt. In onze collectie vind je unieke Marokkaanse kleden, waaronder Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal vloerkleden. Bekijk onze unieke collectie hieronder!


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 48

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 48

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Berber vloerkleden

Berber tapijten zijn van een hoogwaardige kwaliteit wol vervaardigd en in natuurlijke wol kleuren verkrijgbaar. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoor kleurige achtergrond met bruin zwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslagdraden zijn van 100% wol. De wollen pool garens bestaan uit een torsadé garen, die na het knopen in zijn geheel wordt gewassen met zeep. Vervolgens wordt het tapijt in de zon gedroogd, waarna deze heerlijk zacht aanvoelt. Dit hoogpolig vloerkleed is in korte tijd enorm populair geworden in onze westerse interieurs.

Authentieke Marokkaanse kleden

Berber kleden zijn afkomstig uit Marokko en worden gemaakt door de Berberstammen. Er zijn verschillende Berberstammen en in de kleden van de verschillende stammen zit verschil. Zo zijn er Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal tapijten.  

Beni Ouarain

De Beni Ouarain vloerkleden zijn één van de meest prestigieuze en bijzondere Berbers die er bestaan. De Beni Ouarain kleden komen uit de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. Deze kleden kenmerken zich door de prachtige asymmetrische patronen op een ivoor witte achtergrond. Ze zijn hoogpolig en gemaakt van 100% hoogwaardig wol.

Beni Mguild

Tijdens onze zoektocht naar Beni Ouarain komen we ook andere soorten tegen, waaronder de Beni Mguild. En als we mooie Berbers zien, laten we die natuurlijk niet liggen! De Beni Mguild kleden kenmerken zich door de opvallende kleuren en zijn echte blikvangers in een interieur. Deze kleden worden niet meer gemaakt en zijn daardoor vrij zeldzaam.

Azilal tapijten

Wij importeren we ook veel berber vloerkleden uit de azilal provincie. De azilal tapijten zijn ook hoogpolig maar kenmerken zich juist door veel kleur. Dit type kleed wordt daardoor vaak gebruikt voor kinderkamers.

Paspoort bij uw berber tapijt

Al onze kleden zijn uniek en er is geen tweede exemplaar te verkrijgen. Daarom ontvangt u bij Rozenkelim een paspoort met daarop informatie over de herkomst, de leeftijd en aanvullende informatie over het vloerkleed. Zo weet u meer over de geschiedenis van het kleed. Bekijk het aanbod op onze website en bestel eenvoudig online. Bij ons profiteert u van gratis verzending boven de €100 en een snelle levering.

Onze voorraad Berber-kleden

Bekijk hieronder alle Berber vloerkleden die wij in Marokko verzameld hebben. Twijfelt u nog tussen verschillende soorten kleden en karpetten? Bekijk dan ook eens onze vintage vloerkleden, rozenkelims of antieke Perzische tapijten en ontdek of er wat voor u tussen zit.