Barbecue recept: Zalmpakketje met sinaasappel

Barbecue recept: Zalmpakketje met sinaasappel

Een hittegolf betekent ook barbecue weer! We hebben daarom een lekker Turks barbecue recept met zalm. Vis leent zich uitstekend voor de barbecue. Het is snel gaar, super gezond, en makkelijk te bereiden. Het makkelijkst is om vis in een pakketje te roosteren, of op een speciaal plankje. In een pakketje kunnen de smaken goed mengen. Op een speciaal barbecue plankje krijg je de typische houtoven smaak. Dit recept voor een pakketje is snel en eenvoudig gemaakt.

Benodigheden

  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje verse basilicum (15 gr)
  • 500 gr zalmfilet
  • 100 gr garnalen
  • 2 el kappertjes
  • 50 gr boter in stukjes
  • 4 vellen aluminiumfolie van ± 35 cm

 

Bereiding

*Sinaasappel schoonboenen en 8 dunne plakken eraf snijden.

*Steeltjes van basilicum plukken.

*Zalmfilet in 4 gelijke stukken snijden.

*In het midden van elk vel folie stuk zalmfilet leggen.

*Zalm beleggen met sinaasappel, garnalen, kappertjes en basilicum.

*Stukjes boter erop leggen en bestrooien met peper en zout.

*Zijkanten van folie losjes samenpakken, zodat wat ruimte rond vulling
overblijft, en tot luchtdicht pakketje vouwen.

*Pakketjes met vouwnaad naar boven op rooster leggen en vis in
midden van rooster  in ca. 15 min gaar laten worden.

 turks recept

Delen: