Beni Ouarain vloerkleden uit Marokko, hoe kopen wij ze in?

Beni Ouarain vloerkleden uit Marokko hebben in zeer korte tijd enorm aan populariteit gewonnen. Zo zeer zelfs dat her en der de replica's hier van opduiken. Helaas zijn die niet te vergelijken met de enige echte uit Marokko. 

beni ouarain vloerkleed uit Marokko

Beni Ouarain inkopen in Marokko

Onze contact personen in Marokko struinen door de dorpjes in het atlas gebergte. Overal vragen ze wie zijn originele beni ouarain zou willen verkopen. De lokale bevolking doet dit graag. Op deze manier kunnen ze een leuk geld verdienen. De traditie van het maken van deze hoogpolige berber vloerkleden bestaat nog steeds. Dus nadat het hoogpolig vloerkleed verkocht is laten ze weer een vloerkleed op maat maken. De meeste berbers die we vinden zijn 2 tot 4 jaar oud. Heel soms vinden we ook een heel oud exemplaar, tot soms wel 80 jaar oud.

Als onze contactpersoon een aantal mooie kleden heeft ingekocht dan worden deze naar een wasplaats gebracht. De hoogpolige kleden worden met veel water en natuurlijke zeep schoongeboend en vervolgens in de volle zon te drogen gehangen. De zon moet er vol opstaan om twee redenen. Uiteraard moet het dikke kleed goed drogen, maar de zon zorgt er ook voor dat de laatste vlekken er volledig uitbleken.

beni ouarain reinigen

Onze beni ouarain kleden zijn dus met de hand gemaakt, geen een vloerkleed is daarom perfect. De tekens zijn asymtrisch, soms zijn er kleur verschillen etc. Maar dat vinden wij juist de charme van deze mooie traditionele vloerkleden.

De berber kleden passen perfect in onze westerse interieurs. VT Wonen gebruikt veel van onze originele beni ouarains voor haar TV programma "Weer verliefd op je huis", de VT Wonen Woonbeurs ne haar Magazine. En daar zijn we natuurlijk supertrots op!

beni ouarain vt wonen

Delen: