Win jij deze Beni Ouarain?

Beni Ouarain, give away van Rozenkelim.

21 december rond 21.00 is het zover, dan gaan we deze authentieke beni ouarain onder de facebook fans van rozenkelim verloten! Meedoen is heel eenvoudig en lees je op onze facebookpagina.

Beni Ouarain kleden zijn gemaakt van wol en komen uit Marokko. de tradtie is al heel oud en bestaat nog steeds. Deze berber kleden worden dus nog steeds op traditionele wijze gemaakt.

beni ouarain

De beni ouarain die wij gaan weggeven!

details beni ouarain

Details van de beni ouarain.

Hoewel de kleden al tientallen jaren bestaan zijn ze past kort geleden bekend geworden in het westen. In het atlas gebergte worden verschillende type kleden gemaakt. te denken valt aan de kleurrijjke azilal en beni mguild vloerkleden. De Beni Ouarain is veruit het meest bekend op dit moment. Een beni ouarain is gemaakt van schapenwol en heeft vaak zwarte kruizen of tekens als patroon. De hoofkleur is vaak ivoorwit, tegen het gelige aan. De kleden zijn niet heel dicht geknoopt. De kleden voelen zacht aan. 

Rozenkelim koopt de kleden van de lokale bevolking in het altas gebergte. Wij betalen een faire prijs aan de lokale bevolking. Vaak zijn ze er erg blij mee omdat ze een nieuw kleed kunnen laten maken. De traditie bestaat nog steeds dus dat betekent dat ook wij speciale wensen kunnen neerleggen die gemaakt kunnen worden door de lokale bevolking. Een authentieke beni ouarain is natuurlijjk ivoorwit met een zwarte streep. Maar dit kunnen wij nu aanpassen in onze eigen wensen. Elke kleur is daarom te gebruiken, evenals elk patroon. Het enige waar we tegen aanlopen is de breedte van de weefgetouwen, deze zijn vaak maximaal 300cm. De lengte is uiteraard geen probleem, maar een kleed breder dan 300cm wordt lastig.

Van origine heeft een beni ouarain aan een zijde franjes. Eerst wordt het kleed opgezet op het weefgetouw en vervolgens geknoopt. Als het klaar is worden aan dat uiteinde mooie franjes gemaakt. In het westen zien we graag aan twee zijde franjes. Dit is geen probleem om te maken uiteraard. 

En nu dus deze prachtige giveaway van rozenkelim! Lees snel onze post en maak kans om dit kleed te winnen. Dat is nog eens een leuke kerst.

We zijn erg benieuwd waar deze speciale beni ouarain terecht gaat komen. Zodra de winnaar of winnares bekend is zullen we vragen om een foto die we op onze sociale media kanalen zullen plaatsen.

Succes iedereen!

Delen: