Beni Ouarain kleden

Beni Ouarain kleden

Omdat we veel verzoeken binnen kregen voor authentieke Beni Ouarain kleden, hebben we sinds kort onze selectie weer aangevuld en uitgebreid. De woonbladen en pinterest staan vol met plaatjes van de kleden, en zijn inmiddels internationaal erg populair en gewild.

Beni Ouarain kleden zijn van oorsprong Marokkaanse handgeweven tapijten van de Beni Ouarain nomadische Berbers in het Atlas gebergte. De kleden worden gemaakt van 100% pure schapen wol en zijn zacht, hoogpolig en meestal wit of creme van kleur. Ze worden getypeerd door de zwarte, grijze of bruine geometrische ontwerpen. Omdat elk kleed op de hand wordt geweven, is niet één kleed hetzelfde en zijn de geometrische figuren vaak niet symmetrisch. Je herkent een authentieke Beni Ourarain dus vaak aan een schoonheidsfoutje en kunt ze zo ook makkelijk onderscheiden van de perfect geweven, vaak goedkopere kopieën.

 beni ouarain

De dikke en daardoor warme tapijten voelen heerlijk onder de blote voeten en staan goed in elk type interieur. Van modern tot industrieel, en van kinderkamer tot woonkamer, de kleden voegen warmte en stijl toe aan je interieur.

 

beni ouarain

beni ouarain

beni ouarain

 

Delen: