Cactus addicts

Tegenwoordig zie je ze in vele interieurs. De prikkelende, in veel varianten voorkomende groene tropische cactus. De cactusfamilie kent tussen de 1500 en 1800 soorten! Wat is het nu precies dat deze bijzondere plant zo interessant maakt in ons interieur? Ten eerste hoef je geen groene vingers te hebben en vragen ze niet om de twee dagen om water. Dit is natuurlijk erg handig voor mensen met een volle agenda. De cactus zorgt ook net even voor het tropische tintje in huis!

Handige weetjes: het is handig om cactussen in kleine potten iedere 2 a 3 jaar te verpotten in grote potten zo krijgen ze fijn de ruimte om te groeien. Geef de cactus niet té koud water. Het beste is op kamertemperatuur. Cactussen die in de woonkamer of serre overwinteren bij hogere temperaturen, eenmaal in de maand een beetje water geven.

Groene cactus in canvas zak met Rozenkelim vloerkleed

 

Op het Italiaanse eilandje Burano (net onder Venetië) liep ik te verdwalen door de sfeervolle kleine steegjes. Ergens achter een oud huisje zag ik een roze muur waar alle buren uit de straat hun cactussen verzamelde. Ik vond de roze muur met de groene cactussen zo’n leuk gezicht!

 

cactus

 

Delen: