Recept: Filodeegrolletjes met amandel, kaneel en citrus

Recept: Filodeegrolletjes met amandel, kaneel en citrus

Deze krokante filodeegrolletjes zijn heerlijk als dessert. Het recept is geinspireerd door de M’Hencha, een klassiek Berbers gerecht dat ‘opgerold als een slang’ betekent.

Benodigheden voor 12 stuks

  • 200 gr gemalen amandelen
  • 125 gr fijne Kristal suiker
  • 2 el rozenwater
  • 1 el sinaasappelextract
  • Geraspte schil van 2 sinaasappels
  • Geraspte schil van 2 limoenen
  • 1.5 volle tl kaneel
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 6 vellen filodeeg
  • Poedersuiker om te bestuiven

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

Meng de gemalen amandelen met de suiker, het rozenwater, sinaasappelextract, citrusschil, kaneel en de boter tot een dikke pasta

Snijd elk vel filodeeg door midden en leg ze horizontaal voor je neer. Verdeel de pasta in 12 porties. Maak van elke portie een rolletje en leg het langs de onderkant van het filodeeg.

Vouw de onderste hoeken van het deeg over de vulling, rol het een stukje op, en vouw de zijkanten naar binnen. Bestrijk de rest van het deegvel met boter en rol het helemaal op.

Leg de rolletjes op de bakplaat, besmear ze met wat gesmolten boter en bak ze in 20-25 min goudbruin.

Laat ze iets afkoelen en bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.

 filodeegrolletjes

Credits: Persiana, recepten uit het Midden-oosten & verder, Sabrina Ghayour

Delen: