Granaatappel Gelei met Maple mascarpone

Het is granaatappel seizoen. De super gezonde vrucht is vol anti-oxidanten. In Turkije wordt het vaak gebruikt in de keuken aaangezien de granaatappelbomen in kleine dorpjes zoals bijvoorbeeld Eski Datca, volop aanwezig zijn. Je kunt ze gebruiken in desserts, voor het ontbijt, in salades of in tajines. We vonden dit dessert recept en denken dat het uitstekend zou zijn voor de komende feestdagen.

 Wat je nodig hebt

2 kopjes vruchtensap - Ik gebruikte verse bosbessen limonade voor zijn rijke kleur

1/2 kop granaatappelpitten

1 blad gelatine

1 kopje mascarpone

2 eetlepels goede ahornsiroop

druivenpitolie (of andere neutrale olie) voor het smeren van de mallen

Giet 1/4 kop van het sap in een kom en voeg de gelatine. Laat rusten voor een minuut, terwijl je de resterende sap aan de kook brengt in een middelgrote pan. Voeg toe aan de gelatine mengsel en roer tot de gelatine is opgelosd. Vet vier mini gelei, taartje of mini-muffinvormpjes met olie in. Schep het mengsel in de mallen en voeg de granaatappelpitten toe.

Laat koelen in de koelkast, minimal 4 uur. Meng de mascarpone en ahornsiroop in een kleine kom en zet apart. Om de gelei te los te maken van de vormpjes, verwarm je genoeg water in een pan, zodat je de vormen een paar seconden erin kan leggen. Plaats een bord op de vorm, omkeren, en de gelei laat als het goed is los. Serveer met de maple mascarpone.

granaatappels

 

Credit: http://melinaphotos.blogspot.nl/2013/02/happy-valentines-day.html

Delen: