Ingekocht: prachtige rozenkelims

De afgelopen twee jaar zijn we druk opzoek geweest naar authentieke rozenkelims uit Moldavie. Helaas zijn ze steeds moeilijker te vinden. Omdat we alleen de mooiste exemplaren willen hebben zijn we lang opzoek geweest. Eind april vonden we eindelijk waar we naar opzoek waren:  30 tot 40 prachtige exemplaren.

 

rozenkelim

 

Naast het feit dat de rozenkelims steeds moeilijker te vinden zijn in Moldavie, is er nog een andere reden waarom de kelims schaarser en duurder worden. 99% van de kelims komen via Turkse handelaren. In Turkije worden sinds begin dit jaar kelims die worden ingevoerd extra belast. Turkije wil zijn eigen markt beschermen en door de belasting willen ze voorkomen dat er kleden vanuit andere landen naar Turkije komen. Veel handelaren zijn dus gestopt met het zoeken naar deze kleurrijke kelims.

 

rozenkelim

 

De rozenkelims die wij nu hebben kunnen vinden zijn uitzonderlijk van kleur. Op dit moment worden ze nagekeken in Turkije en daar waar nodig hersteld. Over twee weken gaan ze op transport naar Nederland.  wij verwachten dat ze rond 20 mei in Nederland zijn. Alle exemplaren staan nu nog bij "nieuw" op de website. Als je een mooie ziet raden we je aan om hem te bestellen, dan weet je namelijk zeker dat wij dat exemplaar naar jou opsturen. Ben je niet tevreden na levering? geen probleem, stuur het kleed retour en je krijgt je geld terug. De eerste exemplaren zijn inmiddels al verkocht.

Zodra de kleden binnen zijn maken we zelf foto's en filmpjes en komen ze bij de rozenkelims te staan op de website.

 

 

rozenkelim

Delen: