Keramiek en bloemen

Once upon a time ... vele sprookjes beginnen zo, maar dit verhaal is geen sprookje - zelfs beter, een ware familiehistorie verbonden aan een ambachtelijk bedrijf. In 1895 werd Mobach Keramiek opgericht in Utrecht en is tot op heden nog steeds toonaangevend in handgedraaid en handgemaakt aardewerk. Gedurende 120 jaar is de techniek nauwelijks veranderd en was, en is, Mobach een leider in hoge kwaliteit, originaliteit en creatief keramiek.

 keramiek
 
Mobach is bekend geworden door fantastische potten en vazen met exclusieve glazuren naar eigen receptuur. De vormgeving in combinatie met de zeer bijzondere en unieke glazuren (glanzend goud, mat goud en vele andere metallic glans glazuren) maakt Mobach keramiek zeer gewild en uniek.

 keramiek en bloemen
 
Mobach keramiek organiseert 6, 7 en 8 november de ‘Open Huis dagen’ om de bezoeker het vakmanschap van de familie traditie te laten beleven. Bezoek het monumentale familie museum om een deel van hun enorme collectie te zien, zie de plaats waar al het keramiek wordt gemaakt, geglazuurd en gebakken.  Daarnaast is er speciaal voor dit jubileum een opstelling gemaakt door bloemkunstenaars The Wunderkammer ‘A Story to be Told’, waarin de schoonheid van het Mobach aardewerk word benadrukt in combinatie met bloemen, planten, zaden en bessen in een sprookjesbos setting. 

bloemen en keramiek

 

Voor meer info: www.mobach-keramiek.nl of www.thewunderkammer.eu

Delen: