Recept: Turkse köfte spiesjes

Recept: Turkse köfte spiesjes

Het is eindelijk lente en dan heb je vaak minder trek en zin in een makkelijke en lichte maaltijd. Een heerlijk Turks recept, bekend van de stad Adana zijn de köfte spiesjes met hun pittige smaak. Eigenlijk moeten ze aan een spiesje maar in dit recept stoppen we ze in een plat brood met wat Cacik.  

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tl Turkse gedroogde chillivlokken (pul biber)
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 2 eieren
  • Zwarte peper
  • 2 volle tl gemalen zeezout
  • Plantaardige olie om te bakken
  • Tortilla’s of brood naar keuze
  • Rode ui en peterselie voor garnering

Bereiding

Doe alle ingredienten in een kom en meng goed

Maak van het mengsel balletjes en druk ze iets plat

Bak de burgertjes 7-8 min in olie op middelhoog vuur

Serveer ze in tortilla’s of brood met rode ui en cacik en gehakte peterselie

 

Eet smakelijk!

Credits foto en recept: Sabrina Ghayour, Persiana, recepten uit het Midden-oosten & Verder.

 

kofte

Delen: