Layering rugs: Het combineren van meerdere vloerkleden

Layering rugs: Het combineren van meerdere vloerkleden

Een trend die we steeds vaker zien, is meerdere laagjes kleden in een ruimte. Dat lijkt misschien raar, twee verschillende patronen of kleuren bij elkaar. Kon de persoon soms niet kiezen? Maar toch heeft het ook wat. Het geeft de kamer meer diepte en dimensie. Het is gedurfd, maar als je de juiste kleden met elkaar combineert, is het helemaal trendy.

Je hebt het vast al wel eens gezien in de bladen, een perfect gestylde woonkamer waarbij meerdere vloerkleden worden gebruikt. Ook Rozenkelim is deze trend niet ontgaan. 

Een vintage vloerkleed kan veel doen voor je huis. Er zijn oneindig veel voordelen! Een vloerkleed kan een grote ruimte warmer of gezelliger maken, een kleed kan meerdere kamers met elkaar verbinden, een kleed voelt fijn aan je voeten en het kan een huis groter doen lijken. Als er zoveel voordelen zijn, waarom hou je het dan bij slechts 1 kleed? Ga voor layering! Wanneer we praten over layering, hebben we het over het combineren van twee of meerdere vloerkleden over elkaar heen.

 Wij vroegen verschillende stylistes naar deze trend. Hoe passen wij dit toe in ons eigen huis? Lees onderstaand mee met de do's and dont's voor layering

 

Do's and dont's voor layering

Bekijk ook eens ons pinterest board met nog meer voorbeelden.

Wil je het rustig houden, blijf dan in dezelfde kleurtinten. Of kies bijvoorbeeld 1 effen kleed en combineer dat met een gekleurd vloerkleed.

laagjes vloerkleden

Gebruik meerdere vormen en texturen. Combineer een rechthoekig vloerkleed met meerdere ronde kleden.

Laat materialen terugkomen. Kies je voor een juten vloerkleed, gebruik dan ook riet, hout of juten in je interieur.

laagjes vloerkleden

laagjes vloerkleden

Heb je aan ruimte geen gebrek en speelt ook budget voor jou geen rol? Ga dan voor meerdere vintage vloerkleden van Rozenkelim. Mix en match meerdere vintage kleden voor een unieke look bij jou thuis. 

laagjes vloerkleden

 

laagjes vloerkleden

Combineer vloerkleden van Rozenkelim met goedkopere varianten van de bekende woonwinkels. Zo kun je voor elk budget de trend layering toepassen bij jou thuis Tot slot: Probeer, combineer en mix. Kijk wat jij leuk vindt! Hou je van bonte kleuren, verschillende prints en meerdere texturen? Of toch liever eenheid en rust? Regels zijn er ook om gewoon aan je laars te lappen. Ga op zoek naar je eigen stijl. Go for it!

Foto bronnen:

http://16house.blogspot.com/

http://vtwonenshop.nl

http://style-files.com/

http://www.styleindicator.com/en/craftsman-style-inspiration-kelim/

Delen: