Rose Quartz en Serenity, de Pantone kleuren van 2016

Elk jaar roept kleur specialist en trendsetter pantone een kleur van het jaar uit. Dit jaar echter, kozen zij niet een, maar twee kleuren uit: rose quartz en serenity. De twee zachte pastel kleuren staan voor gelijkwaardigheid en balans.

 pantone kleuren 2016

De kleuren zullen het behalve in de mode, ook goed doen in het interieur. Wellicht denk je op het eerste gezicht aan baby blauw en baby roze en kun je het je alleen in kinderkamers voor stellen. Maar als je de kleuren combineert  met neutral tonen zoals wit, goud, of grijs, creeer je balans. Je kunt beide kleuren ook als accent kleur gebruiken  d.m.v. een accentmuur, of een opvallende sofa, en je interieur verder neutraal houden. Let wel, serenity is een koele kleur, en rose quartz warm, dus als je ze combineert met grijs krijg je twee verschillende sferen.

pantone kleuren 2016

 

Serenity en roze quarts doen het verder erg goed gecombineerd met hout. Wil je een laminaat of parket vloer opfleuren met deze trendkleuren, of experimenteren? Wij hebben een aantal mooie vintage kleden in de trendkleuren!

pantone kleuren 2016

 

pantone kleuren 2016

 

 

Delen: