Gevulde pompoenbloemen

Recept pompoenbloemen

 

Het is weer pompoen seizoen! Maar wist je dat je met de pompoenbloemen ook kunt koken? Heb je een moestuintje? Gooi de bloemen dan niet weg, maar pluk ze wanneer ze open zijn. Tijdens een bezoek aan Knidia, een ecologische boerderij op het schiereiland Datca, schotelde de eigenaresse ons een heel simpel, maar ontzettend lekker gerecht voor: gevulde pompoenbloemen. Na wat doorvragen konden we het recept ontfutselen, al was het niet met de precieze hoeveelheden, want in Turkije koken ze gewoon op gevoel, niet met maatbekers. Een heerlijk bijgerecht om zeker eens te proberen.

 pompoenbloemen

Benodigheden

  • Rijst
  • 1 ui
  • Tijm
  • Knoflook
  • ½ Kipbouillon blokje
  • 1 grote tomaat
  • 1 groen pepertje, ontpit

Bereiding

  • Bak de ongekookte rijst samen met de gesnipperde ui, tijm, knoflook, tomaat en peper in olijfolie.
  • Laat even rusten
  • Vul een pan met een laagje water en het bouillon blokje en maak de bouillon
  • Vul de bloemen met de ongekookte rijst en vouw ze dicht.
  • Leg de bloemen in het laagje bouillon zodat ze net onderstaan, en leg ze zo neer dat ze niet open kunnen gaan.
  • Laat de bloemen op laag vuur sudderen in de bouillon totdat de rijst gaar is. Let op dat je het niet te lang doet, want dan wordt de rijst papperig en vallen de bloemen uit elkaar.
    • Haal ze voorzichtig uit de pan en serveer ze lauwwarm.
 

Delen: