Bezig met laden...
4 voordelen van een grijs vintage vloerkleed

4 voordelen van een grijs vintage vloerkleed

date 28 augustus 2020 | Ruimte

4 voordelen van een grijs vloerkleed

Je ziet ze steeds vaker, grijze vloerkleden binnen een interieur. Maar we horen je al denken, dat is toch harstikke saai? Nee, zeker niet! Ze voegen echt iets toe aan je interieur en wij geven je in dit artikel 4 redenen, waarom je voor een kleed in het grijs moet gaan.

1.    Goed te combineren

Een van de belangrijkste voordelen van een grijs vintage vloerkleed is dat de kleur grijs heel goed te combineren is met bepaalde kleuren. Het contrast tussen donkergrijs en bijvoorbeeld pastel en/of beige zorgt voor een opvallende sfeer. Daarnaast is een vintage lichtgrijs vloerkleed heel goed te combineren met donkergrijs/antracieten meubels. Voor kamers waar de lichtinval goed is, kan er het beste gebruik gemaakt worden van een neutrale licht grijze vloerkleed. Dit zorg voor gezelligheid en warmte in de kamer, en beïnvloed de lichtinval minimaal.

2.    Grijze tapijten in verschillende soorten

Het fijne van de kleur grijs in vloerkleden is, dat ze in verschillende soorten, maten en grijstinten komen. Zo is er de mogelijkheid om een vintage vloerkleed in verschillende grijstinten te kiezen, zoals: donkergrijs/antraciet of lichtgrijs. De vintage kleden zijn allemaal handgeknoopt van 100% wol en komen allemaal in verschillende patronen, dus elk grijs vloerkleed is uniek! De patchwork komt ook in verschillende grijstinten. De patchwork vloerkleed kan daarnaast ook helemaal naar smaak in elkaar gezet worden. Dus er zou ook gebruik gemaakt kunnen van anderen kleuren in combinatie met grijs. Als je geluk hebt zit er een super gave grijze Beni Mguild tussen ons collectie. Dit zijn handgeknoopte hoogpolige vintage vloerkleden uit Marokko, maar waarom geluk horen we je al zeggen? De ambacht van het knopen van deze kleden bestaat niet meer, dus elke vintage Beni Mguild die wij vinden is zeer zeldzaam!

3.    De kleur grijs is tijdloos

Een grijs vloerkleed is tijdloos! Er zijn een paar kleuren en contrasten die we al jaren terug zien komen in het westerse interieur en daar is grijs er een van. Een vintage vloerkleed in het grijs is ideaal om te combineren met verschillende stijlen. Denk aan een effen grijs vloerkleed om rust te creëren thuis, of een vloerkleed met een patroon wat weer iets klassieks heeft. Daarnaast kan het kleed ook voor de perfect eenheid zorgen door verschillende elementen met elkaar te verbinden. Doordat een grijsvloerkleed tijdloos is, is deze kleur goed te combineren met zowel klassieke als moderne interieurs.

 

4.    Een grijs kleed past in elke kamer.

Een grijs vloerkleed kan in principe in elk kamer gebruikt worden. Woonkamer, slaapkamer, kinderkamer tot eetkamer. De grijze tapijt past werkelijk in elke kamer. De kleur zorgt overigens ook voor een bepaald statement. De bijvoorbeeld aan de combinatie antraciet met beige voor luxe. Een lichtgrijs vintage vloerkleed maakt een bepaalde ruimte juist weer wat ruimtelijker. De donkergrijze kleden maken een kamer weer wat intiemer. Zo is er dus voor elk