Bezig met laden...
Een vloerkleed op professionele wijze reinigen

Een vloerkleed op professionele wijze reinigen

date 06 september 2021

Vloerkleed reiniging

Het professioneel reinigen van een vintage vloerkleed is een moeilijke klus en ingewikkeld klus. De vintage vloerkleden zijn vaak oud en soms kwetsbaar, waardoor mensen het niet aandurven om het kleed te reinigen. Daarnaast, zijn vloerkleden zoals: Vintage vloerkleden, Perzische tapijten en Berber tapijten fijn geknoopte kleden. Deze zijn allemaal gemaakt van natuurlijke vezels, zoals wol, zijden en katoen en hebben een speciale en delicate behandeling nodig. Wij snappen dat en zijn daarom opzoek gegaan naar een professional met jaren ervaring in het reinigen van vloerkleden. Wij zijn uitgekomen op Cinco cleaning. Zij zijn een bedrijf met 30+ jaren ervaring in tapijtreiniging. De vloerkleden worden vooraf nauwkeurig gecontroleerd en daarna wordt er bepaald wat voor behandeling en reinigingsproducten er worden gebruikt. Zo ben je er altijd van verzekerd dat jouw prachtige vloerkleed de juiste grondige behandeling krijgt zonder enige risico op kleur doorloop of beschadiging. 

Hoe reinig je zelf een vlek? 

Voor een kleine vlek in je vloerkleed hoef je geen professioneel hulp in te schakelen om de vlek te reinigen. Voor kleine vlekken hebben wij verschillende middelen om ervoor te zorgen dat de vlekken op een veilige manier verwijdert kunnen worden. Het mooie van de vlekkenwonder, is dat het biologisch afbreekbaar is. Daarnaast, is het de perfecte middel om vlekken zoals: Koffie, thee, Fruit, bloed en zelfs een van de moeilijkste vlekken zoals rode wijn. Het wondermiddel is heel makkelijk in gebruik, het is een kwestie van toedienen, in laten werken en rustig deppen met een doekje. 

Vlekken in een tapijt kan je ook reinigen door middel van schoonmaakazijn. Vul een kom met lauwwater en een beetje schoonmaakazijn. 

Wat kan je doen tegen een stinkend kleed? 

Een kleed wat al langer gebruikt wordt, kan op een gegeven moment wat muf ruiken. Dit is geen prettige geur. Om dit te voorkomen kan je eens per jaar, het kleed buiten laten luchten. Het kleed kan aan een waslijn of over het balkon gehangen worden. Vervolgens is het belangrijk om het kleed goed uit te kloppen, om alle stof te verwijderen uit de garen van het kleed. Tijdens de winter is het ook en idee om het kleed onderste boven op sneeuw neer te leggen.