Bezig met laden...
Geel in het interieur

Geel in het interieur

date 07 december 2018 | Kleuren

Patchwork vloerkleden in okergeel

 

Nu de dagen druilerig en grijs zijn, verlangt menigeen al naar de lente. Helaas moeten we daar nog even op wachten. Met kleur in het interieur kun je het interieur opfleuren en jezelf toch omringen met de positieve effecten ervan. Geel is uitermate geschikt daarvoor. Dus haal het zonnetje vast zelf in huis en kies voor de kleur geel. 

 

 

De kleur geel staat voor geluk, lente, optimisme en warmte. En het fijne is dat er verschillende kleuren geel zijn, dus voor ieder wat wils: okergeel, zonnebloemgeel, krokusgeel, of zachtgeel.  Okergeel is de meest gekozen kleur. Heel bepalend in het patchwork kleed is het stiksel wat je kiest. Is het een fel geel stiksel wat opvalt of een okergeel stiksel wat wegvalt in het vloerkleed. Het vloerkleed is in het laatste geval veel minder "aanwezig".

Je kan een okergeel vloerkleed heel combineren met andere accessoires, te denken valt aan vazen, kaarsen standarden etc etc.

 

Geel combineert vooral goed met wit, zwart en grijs. De reden hiervoor is het sterke contrast. De impact van geel in een combinatie met zwart en grijs is een fris, happy en levendig effect. De kleur spreekt en springt er echt uit. Geel doet het ook goed met paars, oranje of groen. Het belangrijkste is de proportie. Zorg ervoor dat je de ruimte rustig houdt door een primaire en secundaire kleur te kiezen, en eventueel nog een derde kleur voor kleine accenten. In de patchwork vloerkleden zit vaak ook een tweede of derde kleur verwerkt. Als de oude kleden in een geel verfbad gaan, pakt dit soms heel verassend uit. De oude patronen worden door het verfbad vaak oranje of olijfgroen. 

De kleur geel komt het best tot zijn recht in een ruimte welke je uitnodigend wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan de hal, een zithoekje of de eetkamer. Het is een energieke kleur. Vermijd daarom geel in de slaapkamer. Een kamer die op het zuiden ligt krijgt door het inkomende licht al een gele inval. Een kamer op het noorden of oosten is daarom wellicht een betere optie omdat het daar balans creeert met het inkomende blauwige licht.