Bezig met laden...
Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn?

Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn?

date 06 september 2018 | Algemeen

Vaak krijgen wij de vraag; Hoe groot moet mijn vloerkleed zijn? Een hele lastige vraag om te beantwoorden en er is geen direct antwoord mogelijk. Wij vinden dat de afmetingen van een vloerkleed heel persoonlijk is. Het hangt van het type vloerkleed af, het hangt van de woonkamer af etc. Toch kunnen wij een aantal tips geven die u verder kunnen helpen in het kiezen van het juiste formaat vloerkleed.

Tip 1: Afplakken op de vloer

Onze eerste tip is om kranten of ander papieren op de vloer te leggen en het af te plakken met tape. Zodat u een goed beeld krijgt van het formaat vloerkleed dat in uw ruimte of kamer zou passen. Meet vervolgens het afgeplakte gedeelte op en kijk welk formaat vloerkleed het beste zou passen.

Tip 2:  Uitproberen

Uitproberen! Zoals we eerder aangeven is de grootte van het vloerkleed heel persoonlijk, en zal de een een groot vloerkleed mooi vinden en een ander juist weer iets kleiner vloerkleed. Wat volgens onze ervaring het beste werkt, is het zien van een vloerkleed in uw eigen omgeving.

Als u eenmaal thuis een kleed neergelegd weet u al vrij snel of het vloerkleed te groot of te klein is. Laat de nieuwe situatie wel even op u inwerken, het neerleggen van een vloerkleed  zal uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer direct veranderen. Geef uzelf de tijd om hieraan te wennen.

Bij Rozenkelim snappen wij erg goed dat u het kleed wilt zien in uw eigen ruimte. Daarom kunt u de vloerkleden die u bij ons in showroom of online koopt gemakkelijk retour doen. U krijgt uw geld dan direct terug.

Tip 3: Laat het kleed vrij liggen

Een vloerkleed moet wel minimaal 25cm vrij van de muur liggen. Bij kleinere woonkamers adviseren wij om de salontafel op het kleed te zetten en de bank vrij te houden. Bij een grotere woonkamer kan het kleed onder de bank doorlopen tot 30cm. Uiteraard is dit ook weer afhankelijk van het type vloerkleed. Een beni ouarain is vaak rustig en dan is het niet erg om het patroon te laten onderbreken door de bank. Bij een vintage vloerkleed is vaak een mooi patroon zichtbaar en dan is het zonde om dit te onderbreken.

Tip 4: Een vloerkleed onder de eettafel

Bij een vloerkleed voor onder de eettafel raden wij aan dat er minimaal 40cm over is vanuit de stoelen. Dan blijven de stoelen erop staan als u ze iets naar achteren schuift. Een standaard eettafel is 90cm x 180cm. Als het mogelijk is raden wij aan om voor vloerkleed van 290cm x 200cm te kiezen. Een onderkleed is sterk aan te raden bij een vloerkleed onder de eettafel. Hij ligt dan iets strakker en zal minder snel mee schuiven met de stoelen.

Hopelijk hebben onze tips u op weg geholpen bij het kiezen van het juist formaat vloerkleed. Het belangrijkste wat wij u mee willen geven is: proberen. Leg het kleed neer en kijk welke uitwerking dit op uw woonkamer, eetkamer of slaapkamer heeft.