Bezig met laden...
Woonkamer inspiratie herfst -en winterseizoen 2020

Woonkamer inspiratie herfst -en winterseizoen 2020

date 14 augustus 2020 | Algemeen

Woonkamer inspiratie herfst -en winterseizoen 2020

 

Interieur inspiratie

 

We zitten nu al ruim over de helft van 2020 en zitten middenin een tropisch week waarbij het elke dag al ruim over de 30 graden is. Waarschijnlijk denk je er nu nog absoluut niet aan hoe je jouw woonkamer moet inrichten aanstaande winter. Maar voordat je het weet is het zomerseizoen voorbij en zitten we alweer in 2021. In dit artikel leggen wij uit wat wij denken wat de trends op het gebied van vintage vloerkleden zullen zijn.

Trend 1: Kleur in interieur

Tegenwoordig hebben de muren in de huiskamer een kleurtje. Niet te aanwezig, maar wel zichtbaar op een muur. Zachte kleuren zoals taupe, mint, beige, babyblauw en ga zo maar door. Maar ook donkere kleuren zoals denimblauw, okergeel, en roestig bruin doen het erg goed.  Het is ook niet meer vreemd om dezelfde kleuren te gebruiken en af te stappen van contrasten binnen het interieur. De Azilal en Beni Mguild kleden geven een vrolijke uitstraling door de vele kleuren die zijn gebruikt. Deze kleden uit Marokko zorgen voor veel warmte en kleur binnen het interieur.

Donkere kozijnen

Wat tegenwoordig veel voorkomt zijn donkere kozijnen. Mooie houten kozijnen die zwart of donkergrijs zijn geverfd. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en het is heel makkelijk te combineren met zowel lichte als donkere contrasten in meubels.

Trend 2: Natuurlijke en duurzame materialen.

Het is anno 2020 harstikke hip om gebruikte meubels en accessoires te gebruiken in het interieur. Hippie en tweedehandse markten worden drukbezocht om pareltjes zoals houten kastjes of leuke vintage lampen en spiegels op de kop te tikken. Natuurlijke tinten in meubels gaan heel goed in ons interieur. Houten meubels en het gebruik van staal en beton is helemaal hip. De vintage vloerkleden die wij in ons assortiment hebben zijn allemaal gebruikt en ongeveer 30+ oud. Voordat het naar Nederland komt, wordt het geschoren en gereinigd en hier gaat het een tweede leven tegemoet. Daarnaast zijn ze met de handgeweven van 100% wol. Wol gaat heel goed samen met Hout, beton, leer en staal. Wat we ook veel terug zullen zien is het gebruik van goud en koper in verschillende accessoire.

Trend 3: Smart interieur

De huizenprijzen schieten omhoog en het ziet ernaar uit dat dit een lange tijd zal voortzetten. Dit kan betekenen dat we het met minder vierkante meters moeten doen en dus in kleine ruimtes moeten leven waarbij elk centimeter telt. Hierdoor worden we creatiever waarbij multifunctionele meubels worden gebruikt die voor verschillende doeleinde kunnen worden gebruikt. Denk aan een bank welke omgetoverd kan worden in een slaapbank. Kasten die gebruikten kunnen worden als bergruimte, maar ook als voor het uitstallen van lampen of kaarshouders. Kleine vloerkleden voor kleine ruimtes. Smart eigenschappen kunnen ook gebruikt worden voor lampen die met de smartphone gedimd of zelfs uitgezet kunnen worden. Zo kan je de lamp die je bent vergeten uit te zetten, toch onderweg dimmen. Dit scheelt weer in energie kosten, dus win-win!

Trend 4: Handwerk

De ambacht van handwerk resulteert in mooie kwaliteit producten waar veel tijd en liefde in is gestoken. Wat handwerk ook speciaal maakt, is dat de producten die met de hand in elkaar zijn gezet vaak uniek zijn. Dit resulteert in exclusieve stuks waarvan jij de enige eigenaar op dat moment van bent.  Dat zie je ook terug in onze vintage vloerkleden, deze zijn allemaal met de hand gemaakt en van elk kleed is er maar een van. Dus niemand anders heeft hetzelfde kleed thuis liggen, hoe gaaf is dat?