Cacik recept: yoghurt met komkommer, knoflook en dille

In Turkije wordt het yoghurtgerecht cazik vaak geserveerd bij gegrild vlees. Traditioneel wordt het gemaakt met dikke, romige yoghurt. Het is ook een heerlijke dip bij Turks brood als mezze.

Benodigheden

  • 1 grote komkommer, grofgeraspt
  • 500 ml Turkse yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 bosje dille
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

Bereidingswijze

Druk voorzichtig het vocht uit de komkommer in een zeef

Doe de komkommer in een kom en roer de yoghurt erdoor heen

Doe de knoflook en de dille erbij, meng goed door en breng op smaak met peper en zout

Besprenkel met olijf olie

turks recept

 

Credits: foto en recept uit Persiana, recepten uit het Midden-oosten door Sabrina Ghayour

Delen: