Vloerkleed guide: zo kies je het perfecte vloerkleed!

Er is tegenwoordig zo veel keus in mooie vloerkleden. We begrijpen dat het daarom misschien best lastig is de juiste te kiezen. Wij helpen je graag op weg naar het vinden van het vloerkleed dat bij je past.

Kijk eerst eens waaróm je een vloerkleed zou willen aanschaffen. Je kunt hier namelijk verschillende redenen voor hebben, zoals:

-Het voorkomen van koude voeten in de koude wintermaanden.

-Een cosy uitstraling geven aan een ruimte.

-Zachte ondergrond waar de kinderen op kunnen spelen.

-Of natuurlijk gewoon omdat het een knusse sfeer geeft en het eigenlijk een prachtig kunstwerk is in je woon, slaap of    werkkamer!

 

 

#1 De afmetingen van een vloerkleed.

Voordat je de afmetingen van een vloerkleed bepaald kun je het beste eerst naar opstelling van het meubilair kijken. Staat je salontafel voor de bank? Dan is het mogelijk het vloerkleed onder de salontafel te plaatsen en door laten lopen tot net onder de bank. Zo creëer je een geheel tussen de twee meubels. De afmetingen van het vloerkleed baseer je nu op de breedte van je bank en de diepte van je salontafel. Natuurlijk telt de grootte van de ruimte ook mee.

 

Met een groot vloerkleed, zoals ons grote vintage vloerkleden creëer je midden in de woonkamer een ‘eilandje’.

Plaats je het vloerkleed vóór de bank in plaats van eronder, dan krijg je een wat intiemer effect. Hiervoor is een middel vloerkleed vaak al voldoende. Tip: plak de maten van het vloerkleed dat je op het oog hebt, eens af op de vloer met tape. Zo krijg je een klein beetje een beeld van de daadwerkelijke grootte van het vloerkleed. 

vloerkleed-vintage

 

Ben je opzoek naar een vloerkleed voor onder de eettafel? Zorg dan dat deze groot genoeg is zodat wanneer je de stoel naar achter schuift hij niet van het kleed af komt.

#2 Type

We hebben 5 verschillende soorten stijlen: Vintage, Original, Beni Ouarain, Patchwork en Rozenkelims. De Vintage, Original, Patchwork en Rozenkelim vloerkleden zijn laagpolig wat een robuust stoer effect geeft. Onze wollen Beni Ouarain kleden zijn hoogpolig. Een hoogpolig vloerkleed heeft een lossere samenstelling die voor een nonchalant, warm effect zorgt. Dit kan een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld een strak lederen bank.

#3 Kleur

De kleur van het vloerkleed speelt een belangrijke rol in het interieur. Kleuren moeten natuurlijk bij jou, de ruimte en de inrichting passen. Kies je voor een vloerkleed in een neutrale rustige kleur? Combineer deze dan eventueel met leuke woon accessoires of andere items in een wat opvallendere kleur! Zo geef het net even iets extra’s.

vloerkleed-vintage

 

Een vloerkleed in een opvallende kleur kan heel veel voor je ruimte doen!                    Tip: Het vormt een mooi geheel in je interieur als er kleuren uit het vloerkleed terugkomen in de kamer.

 

#4 Shoppen!

We hopen dat je een goed beeld hebt van het kleed waar je naar opzoek bent!  Zoek niet langer en shop het perfecte vloerkleed op www.rozenkelim.nl Na levering kunt je het vloerkleed goed beoordelen in jouw eigen interieur. Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn over de kleur, dan kun je het vloerkleed weer eenvoudig aan ons retourneren. Je krijgt daarna het aankoopbedrag retour of u kunt het vloerkleed ruilen voor een ander kleed. Het terug sturen kost €6,95 of maximaal €12,50 afhankelijk van het gewicht.

 

 

Delen: