Vintage vloerkleden uit Perzië

Inkoopseizoen vintage vloerkleden

In de wintermaanden is het lastig om de vloerkleden uit Iran in te kopen. Door kou, vochtigheid en regen drogen de kleden slecht. Hierdoor kunnen er slechts mondjes maat kleden gewassen worden of voorzien worden van een nieuwe kleur.

Daarom zijn we altijd wee blij als het maart is. De kleden kunnen weer naar buiten en kunnen naar hartelust drogen in de zon. Eigenlijk liggen of hangen de kleden om twee redenen in de zon. Uiteraard om te drogen na de wasbeurt die ze hebben gekregen. Maar de zon zorgt er ook voor dat de vlekken die er niet uitgaan met het wassen, alsnog verbleken.

Deze kleden zijn niet antiek, maar ongeveer 40 jaar oud en hebben dus al een heel leven achter zich. En een koffievlek in die tijd is uiteraard snel gemaakt! Gelukkig is er zon volop en dat is toch de beste remedie tegen vlekken gebleken.

vintage vloerkleden uit Iran

Kirman vloerkleden

80% van de kleden die wij in Iran inkopen komen uit de provincie Kirman (of Kerman). Uit deze provincie komen echt de meest prachtige vloerkleden. De vloerkleden die wij uit Iran inkopen zijn meestal van een groter formaat, vanaf 350cm lang tot ongeveer 550cm lengte. 

In Turkije zijn de meeste kleden kleiner, tot 320cm. Dus dat vult elkaar mooi aan.

Hieronder het topstuk wat wij in de eerste levering uit Iran van 2018 verwachten. Een geweldig kleed. We kunnen niet wachten tot hij binnen is en in de showroom kunnen neerleggen. 

Wij zijn benieuwd waar dit vintage vloerkleed ooit aan zijn tweede leven begint..........

vintage vloerkleed oudroze

Delen: