Waarom olijfzeep zo goed voor je is

Olijfzeep wordt veelvuldig handgemaakt in landen waar olijfbomen groeien, zoals Turkije, Griekenland, Zuid-Frankrijk, en Syrie. Je hebt het vast wel eens gehoord dat olijfzeep beter en verzorgender is dan andere (fabrieks)zepen. Maar waarom is dat?

olijfzeep

Laten we eerst uitleggen hoe het gemaakt wordt: Eerst wordt er een mengsel van olijfolie en soda verhit in ketels, waarna het wordt gegoten in ondiepe bassins. Het mengsel moet nu een paar weken uitharden. Vervolgens snijdt men de zeep in blokken en worden ze voorzien van een stempel. Hierna moeten ze nog zeven maanden drogen.

Zeepketingen

Voor het maken van zeepkettingen worden kruiden en olie vermengd met de zeep waardoor het een heerlijke geur krijgt. De olijfkettingen zijn een leuk cadeautje om te geven bijvoorbeeld in combinatie met een hamamdoek.

Olijfzeep

Olijfzeep is zeer mild en lang houdbaar. Je kunt het onverdund op iedere huidsoort aanbrengen en het zorgt ervoor dat de vochtigheid in balans gehouden wordt en de elasticiteit behouden blijft. Het is daarom niet zo vreemd dat olijfzeep de huid zo goed verzorgt, omdat het gebruik maakt van de natuurlijke vochtinbrengende werking van olijfolie. Kruidenextracten (zoals tijm, rozemarijn, aloë vera, enz.) die worden toegevoegd bevorderen de natuurlijke en cosmetische werking.

 

olijfzeep

 

Delen: