Berber vloerkleden

Onze Berber vloerkleden zijn exclusieve authentieke tapijten van 100% wol. Ze zijn afkomstig uit Marokko en met de hand gemaakt. Zo hebben wij onder andere Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal vloerkleden. Bekijk onze unieke collectie hieronder! 


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 63

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 63

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Berber vloerkleden zijn handgemaakte tapijten van wol met een exclusieve uitstraling.  Blader op uw gemak door ons assortiment laag- en hoogpolige exemplaren en bestel uw nieuwe kleed eenvoudig online!

Berber vloerkleden

Berber tapijten zijn van een hoogwaardige kwaliteit wol vervaardigd en in natuurlijke wolkleuren verkrijgbaar. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoorkleurige achtergrond met bruinzwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslagdraden zijn van 100% wol. De wollen poolgarens bestaan uit een torsadé garen, die na het knopen in zijn geheel wordt gewassen met zeep. Vervolgens wordt het tapijt in de zon gedroogd, waarna deze heerlijk zacht aanvoelt. Dit hoogpolig vloerkleed is in korte tijd enorm populair geworden in onze westerse interieurs.

Authentieke Beni Ouarain kleden

De Beni Ouarain kleden zijn één van de meest prestigieuze en bijzondere Berbers die er bestaan. De Berber vloerkleden Beni Ouarain komen uit de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. Tijdens onze zoektocht naar deze komen we ook andere soorten tegen, waaronder Beni Mguild. En als we mooie Berbers zien, laten we die natuurlijk niet liggen! Naast de Beni Ouarain kleden importeren we ook veel kleden uit de azilal provincie. De azilal vloerkleden zijn ook hoogpolig maar kenmerken zich juist door veel kleur. Dit type kleed wordt vaak gebruikt voor de op de kinderkamer.

Onze voorraad Berber-kleden

Bekijk hieronder alle Berber vloerkleden die wij in Marokko verzameld hebben. Twijfelt u nog tussen verschillende soorten kleden? Bekijk dan ook eens onze rozenkelims en antieke Perzische tapijten en ontdek of er wat voor u tussen zit..