Berber vloerkleden en tapijten

Rozenkelim.nl importeert vintage vloerkleden uit Turkije, Iran, Marokko en Moldavië.
Bekijk onze Berbers, zoals de Beni Ouarain en Beni Mguild vloerkleden, afkomstig uit Marokko. Diverse exclusieve, authentieke tapijten van 100% wol.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 96

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 96

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Berber vloerkleden zijn handgemaakte tapijten van wol met een exclusieve uitstraling. Verderop vindt u onze huidige voorraad van dit type kleden. Blader op uw gemak door ons assortiment laag- en hoogpolige exemplaren en bestel uw nieuwe kleed eenvoudig online!

Berber vloerkleden

Berber tapijten zijn van een hoogwaardige kwaliteit wol vervaardigd en in natuurlijke wolkleuren verkrijgbaar. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoorkleurige achtergrond met bruinzwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslagdraden zijn van 100% wol. De wollen poolgarens bestaan uit een torsadé garen, die na het knopen in zijn geheel wordt gewassen met zeep. Vervolgens wordt het tapijt in de zon gedroogd, waarna deze heerlijk zacht aanvoelt.

Authentieke Beni Ouarain kleden

De Beni Ouarain kleden zijn één van de meest prestigieuze en bijzondere Berbers die er bestaan. De Berber vloerkleden Beni Ouarain komen uit de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. Tijdens onze zoektocht naar deze komen we ook andere soorten tegen, waaronder Beni Mguild. En als we mooie Berbers zien, laten we die natuurlijk niet liggen!

Onze voorraad Berber-kleden

Bekijk hieronder alle Berber vloerkleden die wij in Marokko verzameld hebben. Twijfelt u nog tussen verschillende soorten kleden? Bekijk dan ook eens onze rozenkelims en antieke Perzische tapijten en ontdek of er wat voor u tussen zit..