Blog

Vloerkleed voor de kinderkamer

Vloerkleed voor de kinderkamer

Een vloerkleed in de kinderkamer, je ziet het steeds vaker. Waar voorheen nauwelijks aandacht werd besteed aan de styling van een kinderkamer, verandert dit tegenwoordig snel. De vintage look vloerkleden van rozenkelim zijn hier om een aantal redenen ideaal voor.

De vintage look vloerkleden hebben geen pool, waardoor het kleed geen stof op zal nemen. De vintage look vloerkleden zijn makkelijk schoon te houden en kunnen zelfs in de wasmachine. Het kleurige vloerkleed kan dus een mooie blikvanger zijn in de kamer van uw kind.

De pastelkleurige vloerkleden passen uiteraard prima in een meisjeskamer, er zijn ook stoere vintage look vloerkleden in de kleur grijs die meer in een jongenskamer passen. 

vloerkleed kinderkamer

Pastelkleurig vloerkleed in de kinderkamer

kinderkamer vloerkleed

Vintage look vloerkleed in de kinderkamer

Onze vintage vloerkleden op de VT Wonen & design beurs

5 jaar woonbeurs

Van 3 tot en met 8 oktober is de jaarlijkse VT Wonen en design beurs in de Rai. De beurs bestaat dit jaar 25 jaar en dit wordt extra feestelijk gevierd. Op de beurs kan je de laatste trends op meubelgebied zien, maar je kan ook met een architect om tafel als je gaat bouwen of verbouwen. Het kan allemaal op de woonbeurs.

 

Vintage vloerkleden op de VT Wonen & design beurs.

Wij zijn ook dit jaar weer supertrots dat we de vintage vloerkleden en beni ouarain kleden mochten leveren voor het VT Wonen huis. Midden augustus, hartje zomer, kwamen de stylistes van VT Wonen in onze showroom in Hillegom. Aan de hand van plattegronden en moodboards werden de vloerkleden zorgvuldig gekozen.

vintage vloerkleden op de vt wonen en design beurs

De vloerkleden werden apart gelegd en vorige week bij ons opgehaald. De eerste berichten bij de opbouw waren al positief, de kleden paste perfect in de sfeer die VT Wonen wilde creëren.

beni ouarain vloerkleden op de vt wonen beurs

Vandaag hebben we zelf de woonbeurs bezocht en uiteraard zijn we direct een kijkje gaan nemen bij het VT Wonen huis. En ook wij waren aangenaam verrast, het beni ourarain vloerkleed in de woonkamer en de vintage vloerkleden liggen er prachtig bij! We zijn supertrots op deze mooie samenwerking.

Buiten het VT Wonen huis is er nog veel meer te beleven op de beurs. Voor ieder wat wils en zeker een aanrader om te bezoeken.

 

 

Verborgen schatten in Turkije.....

Tijdens onze vakantie afgelopen zomer konden we het toch niet laten……..Niet heel ver van onze vakantiebestemming was in de binnenlanden een fabriek waar ze vintage vloerkleden wassen en herstellen. Het leek ons leuk om daar een kijkje te gaan nemen.

Helaas bleek dat niet zo makkelijk te gaan. De fabriek was geen eigenaar van de kleden, zij herstellen en wassen de kleden slechts, dus waarom zouden we willen komen kijken? Na enig aandringen mochten we dan toch langskomen. Na een rit van 2 uur door binnenwegen en mooie authentieke dorpjes stonden we voor de ingang van de fabriek. Na nogmaals uitleggen dat we heel graag wilde kijken werden we toegelaten tot het terrein.

Bij binnenkomst zagen we eerst een aantal fabriekshallen. Kleden werden hier gewassen, geschoren, en daar waar nodig hersteld. Tot zover niks bijzonders, dit hadden we ook in Istanbul en Ankara eerder gezien. Dit kon je lezen in onze vorige blog: Schoonmaken van de kelims.

 

Velden vol met vintage kleden.

Echter achter de fabriek lag een terrein zover je kon kijken, vol met kleden! Hoeveel? Ik schat tussen de 10- en 20 duizend vintage vloerkleden. Wij vroegen of we door de velden mochten wandelen en dat was geen probleem.

vintage vloerkleden in turkije

Elk veld had zijn eigen eigenaar en de kleden lagen in de zon, zodat de kleden nog mooier werden. Door het zonbad, krijgt de wol meer glans en een fluweel achtige uitstraling.

Inkopen? Helaas niet ...........of toch?

Urenlang hebben we over de velden gelopen met rozenkelims, kelims uit anatolie, isparta kleden, en andere vintage kleden. De een nog mooier dan de ander! Maar inkopen konden we ze dus niet, immers de eigenaar zit in zijn winkel in Istanbul, Ankara, of langs de kust.

rozenkelims in de zon

Eenmaal thuis gekomen ging dit uiteraard niet uit onze gedachte en hebben we een plan gemaakt om toch diverse kleden naar onze showroom te kunnen halen. Ons voorstel pakte goed uit en zoals het er nu naar uitziet gaan we eind september terug naar de fabriek en is ons plan om met heel veel kleden terug te komen!

We houden je uiteraard op de hoogte!