Bezig met laden...

Vintage vloerkleden

Op zoek naar een vintage vloerkleed? Rozenkelim verzamelt vloerkleden uit Turkije die gemiddeld zo’n 50 jaar oud zijn. De kleden zijn met de hand gemaakt en wij laten ze handmatig bewerken voor een tweede leven. De stijlvolle vintage vloerkleden ondergaan een heel proces waardoor ze hun authentieke uitstraling krijgen en perfect passen in onze westerse en moderne interieurs.


Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 386

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-30 van 386

Pagina
Filteren
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Elk vloerkleed is uniek

Elk exemplaar is uniek, er is er dus maar eentje beschikbaar. Bekijk onze bijzondere collectie. Omdat elk vloerkleed uniek is wisselt onze collectie constant. Onze collectie wisselt dus constant.

Een unieke look in jouw Westerse interieur

De kracht van een oud kleed, met altijd verschillende kleuren is de authentieke uitstraling. Door het scheren van de hoge pool krijgen de vloerkleden deze unieke look. Dit terwijl de kleden alles behalve versleten zijn. Het proces van ontkleuren en verven is bovendien essentieel voor de uitstraling.

Authentiek tapijt: Een bijzondere toevoeging aan jouw interieur

Zowel in de moderne als in de klassieke inrichting zorgt een vintage tapijt voor een bijzondere toevoeging en net dat beetje extra. Een authentiek kleed past dus binnen elke stijl. Wat het nog meer speciaal maakt is dat al deze kleden een eigen geschiedenis hebben.

Elk kleed zijn eigen verhaal

De patronen en afbeeldingen op het kleed vertellen vaak een heel eigen verhaal. Daarnaast worden alle kleden met hand bewerkt wat de meest geweldige resultaten geeft. Het gevolg is dat alle kleden transformeren tot unieke kunstwerken.

Perzische tapijt van Rozenkelim.nl

Vintage en Perzische tapijten zijn eeuwenoud. Over de oorsprong van deze tapijten, lopen de meningen uiteen. Verschillende werelddelen claimen dat zij de eerste waren die zich bezighielden met het knopen van tapijten.

Oorsprong van tapijten

Onderzoekers schrijven de oorsprong toe aan de Egyptenaren, de Chinezen maar ook de Maya's. Waarschijnlijk ligt de oorsprong in verschillende werelddelen en zijn deze landen los van elkaar begonnen met het knopen van deze eeuwenoude tapijten.

De oorsprong van de vintage tapijten

Vroeger werden deze kleden geknoopt uit pure noodzaak. De nomaden moesten beschermd worden tegen de strenge winters. Een kleed bood een oplossing. De kleden werden in de tenten niet alleen op de vloer gelegd maar ook aan de wanden gehangen en tegen het plafond aan, om de de koude buiten te houden.

Nomaden spelen een belangrijke rol

Pas toen het leven van de Nomaden aangenamer werd, er meer tijd en geld te besteden was, begon deze bevolkingsgroep met het versieren van de omgeving. In die periode werd er tijd gemaakt voor het maken van muurschilderingen, grot schilderingen en wand- en vloerkleden.

Handwerk

Van oorsprong zijn alle Oosterse tapijten handgeknoopt. Tapijten werden op een opklapbaar en makkelijk mee te nemen grond getouw gemaakt. Handig voor de rondtrekkende nomaden. De samenstelling van het weefsel bestond uit een schering, inslag en pool.

Vloerkleden makkelijk mee te nemen

Wanneer de Nomaden weer op reis gingen, werd het grond getouw opgeklapt en werd de schapenkudde geactiveerd verder te trekken. De vloerkleden konden makkelijk opgevouwen worden. Ze waren eenvoudig te transporteren voor het rondtrekkende volk.

Natuurlijke materialen

De materialen die worden gebruikt bestaan uit wol, zijden en katoen. De wol is bij voorkeur langharig en bijna altijd afkomstig van bergschapen. Ook de verf is van natuurlijke materialen gemaakt. Na het scheren van de schapen, het schoonmaken van de wol en het spinnen, kan worden gestart met het knopen van het tapijt.

Hele families werken aan een kleed.

Vaak zijn het hele families die samenwerken om een kleed te produceren. Zussen, broers, tantes en moeders wisselen elkaar. Wanneer het kleed klaar is, wordt het gereinigd en te drogen gelegd in de zon. De mooiste exemplaren importeren wij en zijn te zien in onze showroom in Haarlem en natuurlijk online. 

Ruim 500 unieke exemplaren

Blader door ons assortiment met meer dan 500 unieke en authentieke exemplaren, die wij op voorraad hebben en vindt het vintage karpet dat past bij jouw interieur! In onze collectie vindt je kleden in veel verschillende maten, modellen en kleuren. De kleuren grijs, blauw, groen en roze zijn op het moment erg populair. Onderstaand een overzicht van alle beschikbare:  

·        Vintage vloerkleed blauw

·        Vintage vloerkleed bruin

·        Vintage vloerkleed geel

·        Vintage vloerkleed grijs

·        Vintage vloerkleed groen

·        Vintage vloerkleed oranje

·        Vintage vloerkleed paars

·        Vintage vloerkleed rood

·        Vintage vloerkleed roze

·        Vintage vloerkleed zwart

Je profiteert van verschillende voordelen bij het kopen van een vintage vloerkleed of tapijt bij rozenkelim, zo profiteer je bijvoorbeeld van:

·        Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

·        Elke kleed komt met een paspoort: Zo kent u de geschiedenis van het kleed

·        Snelle levering: Binnen twee werkdagen in huis

·        Retourneren is geen probleem: beoordeel op uw gemak of het vintage kleed in je interieur past.

·        Klarna: betaal je kleed pas na levering

Wij bieden je ook de mogelijkheid om ons te bezoeken. Kom langs in onze showroom van maar liefst 2000 vierkante meter! De showroom is te vinden in Haarlem en hier kun je op je gemak al onze kleden zien en voelen. Voor meer informatie en de openingstijden kun je kijken op onze showroom pagina, of neem contact met ons op via email; info@rozenkelim.nl

Vintage Patchwork kleden 

Vintage patchwork kleden zijn erg populair. Patchwork vloerkleden worden samengesteld door gebruik te maken van patches (stukken) vintage vloerkleed of kelims met een gelijkwaardige kleurstelling. In het atelier worden de stukken vervolgens aan elkaar genaaid met een grof garen. Hiermee wordt een unieke look gecreëerd die past in bijna alle interieurs.

Patchwork vloerkleden ook in maatwerk mogelijk

Patchwork vloerkleden kunnen wij ook op maat maken zodat de maatvoering en kleurstelling perfect aansluit bij jouw wensen. Elke maat en kleur is mogelijk. Rond is hier dus wel een optie. Maar ook zeer grote kleden. Bekijk voor meer informatie onze maatwerk pagina.

Vintage look vloerkleden

Vintage (patchwork) en Perzische vloerkleden zijn oude kleden die van oorsprong met de hand zijn geknoopt zijn natuurlijk prijzig. Daar komt bij dat om ze te hergebruiken ze eerst moeten worden schoongemaakt, en daar waar nodig hersteld. Allemaal zaken die de kleden niet goedkoper maken. Echter tegenwoordig zijn er ook veel vintage look vloerkleden op de markt, en de kwaliteit van deze vloerkleden wordt steeds beter.

Kwaliteit vintage look vloerkleden.

Hoewel de kwaliteit dus snel verbetert zijn de echte oude kleden uiteraard beter van kwaliteit. Daarnaast hebben ze nog een heel belangrijk voordeel. Wol reinigt zichzelf. De synthetische vloerkleden hebben dit voordeel dus niet en trekken eerder vuil aan.

Het scheren van de vloerkleden

Uiteraard hebben de oude vloerkleden een oubollige uitstraling. Door het kleed te scheren, dus de hoge pool te verwijderen, verdwijnt dit direct en wordt het een stoer vloerkleed wat perfect past in onze moderne interieurs. Eventueel kunnen we het kleed nog in een verfbad doen, en zo kan het kleed elke kleur krijgen.

Het restaureren

Na het scheren worden de kleden schoongemaakt, dit gebeurt in grote baden. Niet alle vlekken verdwijnen. Maar daarna gaat de zon zijn werk doen. Uiteraard eerst om het kleed te laten drogen, maar de zon bleekt ook de vlekken eruit.

De zon moet aan het werk

De zon heeft dus een belangrijke functie in dit proces. Hij zorgt niet alleen dat het kleed droogt na het wassen maar ook dat de vlekken langzaam verdwijnen. Daarnaast vervaagt hij ook de kleuren, wat het vloerkleed vaak nog beter geschikt voor onze interieurs. De fabrieken waar dit gebeurt staan dus op strategische plekken, daar waar de meeste zon uren per jaar jaar zijn en de minste regendagen zijn.

Een tweede leven voor een oud vloerkleed

De afgedankte vloerkleden in landen als Turkije en Iran kunnen dus na diverse bewerkingen als schoonmaken, herstellen en eventueel verven beginnen aan een tweede leven in onze moderne interieur. Stel dat een kleed zou kunnen praten, wat zou hij ons dan allemaal kunnen vertellen, of willen we dat niet weten?